Contact

Kroevenlaan 31
4707 BL Roosendaal

Nieuw lid aan het woord

Happy People Company: werken aan een positieve werkcultuur!

Ilse Dijkman is iemand die graag mensen blij maakt en dat doet ze ook in haar werk. Geen gekke bedrijfsnaam dan: Happy People Company! In dit interview stelt Ilse zich aan ons voor én vertelt ze waarom ze lid is geworden van ons mooie netwerk. 

Een aantrekkelijke werkgever

Ilse adviseert bedrijven hoe ze hun personeel kunnen behouden. “Dat doe ik met een stukje talentmanagement en werkgeluk, maar ook door de HR-processen opnieuw in te richten. Allemaal gericht op het behoud van mensen en dat je een aantrekkelijke werkgever bent.”

Ilse gelooft erin dat je moet doen waar je energie van krijgt, ook in je werk. “Dan wordt werken ook leuk, in plaats van dat je alleen maar dingen moet doen omdat het moet. Daar waar je goed in bent, dat geeft je energie, dus dat ontwikkel je makkelijker. En die energie geef je ook door aan klanten, die merken dat je goed in je vel zit en dat je klantgericht bent. En als je daar nou op inzoomt, wordt de omzet van de organisatie waar je voor werkt ook beter. Dus dan groeit alles!”

 

Wat is jouw talent?

Soms is het goed om je functieprofiel een beetje los te laten en ook te kijken naar wat die persoon wilt doen, buiten het geprofileerde functiehokje om. Ilse vertelt: “Dan ga je kijken naar: ‘Welke talenten hebben we in het team, wat is het werk dat gedaan moet worden en hoe gaan we dat inrichten zodat werk ook gedaan wordt’. Maar dan wel kijken naar wat iemand leuk vindt en waar diegene goed in is, zodat ze zich op dat vlak kunnen ontwikkelen.”

Zo’n talenten onderzoek doet Ilse middels een TMA analyse. “Met deze analyse beschrijven we iemands drijfveren en motivatie, als het goed is een goede omschrijving van de persoon. Er is geen goed of fout, maar het geeft wel aan waar je talenten liggen. Een talent daar kun je aanleg voor hebben, maar dat wil niet zeggen dat je dat ook al ontwikkelt hebt, daarin kan je een groeilijn creëren. Dit kan op individueel niveau, maar als je uiteindelijk een team hebt, kun je daar een teamtraining mee doen. Dan krijg je inzicht in hoe het team in elkaar zit en wat ze nodig hebben.” 

 

Netwerken waar je energie van krijgt

De bedrijven waarvoor Ilse werkt, zijn heel divers. “Dit kunnen MKB bedrijven zijn, maar ik kan mijn werk ook doen bij een non-profit organisaties of zorginstellingen. De meeste bedrijven waar ik voor werk zitten voornamelijk hier in de regio. Daarom ook mijn keuze voor MKB netwerk Roosendaal. Veel klanten komen wel via via binnen of mond op mond reclame.”

Ilse is sinds vorig jaar zomer (2023) lid. “Mijn eerste evenement waar ik bij was, was de haringparty. Maar ik ben ook aanwezig geweest bij de BBQ, Helga van Leur en het curlen. Dus eigenlijk ben ik er sinds de zomer altijd bij!” Zij is lid geworden omdat ze andere ondernemers wilde leren kennen. “Niet zozeer dus om nieuwe opdrachten te werven. Maar ik vind het interessant hoe ondernemers ondernemen. ‘Waar ben jij mee bezig, hoe zit jouw vakgebied in elkaar en waar loop jij tegenaan’, gewoon puur uit interesse.” 

Ilse krijgt energie van andere ondernemers. “Je gaat eigenlijk naar zo’n avond in de hoop dat je terugkomt met heel veel nieuwe energie. Je hoopt ook iets op te bouwen zodat mensen een bekende gaan worden op zulke avonden. Ik geloof in de energie die je van elkaar krijgt.” 

Dus net al in haar werk, is ook hier haar advies: ‘Doe vooral dingen waar je energie van krijgt!’

Overig nieuws

Ander interessant nieuws