Contact

Kroevenlaan 31
4707 BL Roosendaal

lid aan het woord

Altorffer 240 jaar: Wad ’n istorie!

Carnaval staat voor de deur en wij spraken ons trouwe lid Johan Laros van drukkerij Altorffer. Hij vertelt in dit interview over het bedrijf Altorffer dat dit jaar 240 jaar bestaat! Wad ’n istorie…

Een mooi jubileum

240 jaar is geen officieel jubileum, maar drukkerij Altorffer maakt toch van de gelegenheid gebruik hier wat mee te doen. Hoe ze dit precies gaan vieren, houdt Johan nog even geheim.

Johan werkt zelf ‘nog maar’ 44 jaar bij Altorffer, hij vertelt: “Mijn vader werkte hier vanaf 1956, toen zat het bedrijf nog in Middelburg. Hij ontwikkelde zich goed en kreeg uiteindelijk de leiding over het bedrijf. Op een vrijdag ging ergens in 1969 het pand dicht in Middelburg en de volgende maandag gingen we open in Roosendaal. Ik ben door mijn pa ook bij Altorffer terecht gekomen.”

In 44 jaar is er natuurlijk veel gebeurd. Niet alleen binnen het bedrijf, maar ook in de functie van Johan. Hij legt uit: “Binnen de 44 jaar hier heb ik al veel gedaan, mijn missie is om mensen te helpen. En in mijn vak doe ik dat met drukwerk, daarin denk ik altijd in oplossingen en laat ik mijn creativiteit zien. Ik ben begonnen als leerling Repro, nu heet dat prepress. Inmiddels gaat alles digitaal, een PDF komt zo uit de computer rollen. En nu ben ik al 20 jaar buiten bezig, ik heb veel contact met klanten. Dat vind ik ook het leukste, om face-to-face met iemand aan tafel te zitten. Ik ben ervan overtuigd, dat hoe beter je iemand kent, hoe beter je iemand kan helpen.”

De verbinding opzoeken

Johan staat in Roosendaal bekend als een echte netwerker, bijna iedereen kent hem wel. “Netwerken heb ik de laatste jaren wel wat minder gedaan, ondanks dat ik graag met mensen in contact ben. 20 jaar lang ging ik naar elke bijeenkomst, alle feestjes en ontbijtjes.”

Johan zet zich met de MontVentoppers ook actief in voor het goede doel. “Ik heb 10 jaar meegedaan aan ColSensation, een mooi evenement waarbij we met de fiets de MontVentoux op gaan voor o.a. het KWF. En nu gaan we voor het tweede jaar de Pyreneeën in voor RideForKids, voor kinderen met stofwisselingsziekte.”

Een nieuw bestuurslid!

Johan is al lid sinds de oprichting van ons netwerk. “Als ik kan probeer ik ook naar de MKB bijeenkomsten te gaan. Wanneer ik kan ben ik er bij!” Inmiddels is hij zelfs onderdeel van ons bestuur geworden, een mooie aanvulling! “Nu heb ik me natuurlijk net zelf aangemeld als bestuurslid bij MKB netwerk Roosendaal, waar ik denk dat ik wel een mooie toevoeging kan zijn in het team wat er nu al is.”

Johan gaat zich vooral bezig houden met de vraag: ‘Hoe zorgen we ervoor dat er nog meer mensen naar de leuke bijeenkomsten komen?’ Hij vertelt: “Ik denk dat ik daarin wel wat ideeën heb om mensen enthousiast te maken. Het verbinden van elkaar staat voor mij centraal.”

Dat kan niet anders dan dat 2024 een mooi jaar wordt voor ons netwerk!

 

Overig nieuws

Ander interessant nieuws